Gift för kärlek: lära sig att hantera svartsjuka

Många av oss har dessa obehagliga känslor om våra partners, liksom om våra vänner och kollegors framgång..

Och sociala nätverk bidrar bara till detta. År 2017 genomförde Kaspersky Lab en undersökning av 16 750 personer, som avslöjade att 42% av de svarande kände sig avundsjuka efter att ha läst ett inlägg om en bekant eller vän. Det gick inte någonstans, men bara med tiden intensifierades den gamla gamla svartsjuka. Dessutom visade sig heterosexuella män vara mycket mindre redo att uthärda äktenskapsbrott än kvinnor (54% av männen mot 35% av kvinnorna). Men heterosexuella kvinnor är mycket mer upprörda av tanken på känslomässig otrohet (65% av kvinnorna mot 46% av männen).

Vad du behöver göra för att övervinna dessa negativa känslor i ditt personliga, yrkesmässiga och sociala liv.

1. Förstå vad svartsjuka är

Enligt psykologer är svartsjuka och avund två grenar av samma träd, bara i svartsjuka finns det mer rädsla, och i avund finns mer ilska. Du kan till exempel känna dig avundsjuk om din make spenderar tid med andra människor eftersom du fruktar att du är viktigare med dem. Med detta sagt kan du vara avundsjuk på en vän, om han fick en befordran verkar din egen karriär vara frusen på ett ställe. original viagra.

Ibland är dessa känslor utbytbara, men det är bättre att skilja mellan dem för att förstå hur man kan bli av med dem mer effektivt, eftersom de inte bör få fixas och stärkas..

2. Tillämpa tankestoppande tekniker.

När känslor överväldiger oss börjar hjärnan utfärda en miljon teorier om vem som är skyldig. De måste stoppas. Och detta kan göras genom att bokstavligen säga till dig själv högt: ”Sluta!”, Vilket är ett mycket effektivt sätt.

När vi upplever alla typer av fysiska reaktioner hotar svartsjuka förhållandet. Blodtryck, hjärtfrekvens, svettning kan förändras och andningen blir snabb och grund.

Utan att märka eller lindra dessa fysiska symtom är det mer troligt att du får fel bild av vad som händer. Om du uppmärksammar dessa symtom hjälper det dig att lugna dig och uppfatta alla efterföljande händelser med ett tydligt huvud..

4. Bli av med överflödig fysisk energi.

Ibland, för att huvudet ska vara klart, måste du bokstavligen skaka det. När vi är mycket upphetsade är det absolut nödvändigt att bli av med negativ energi. Du kan boxa med en vägg, hoppa rep, träna i gymmet eller till och med bara ta en kall dusch. Allt detta kommer att släppa onödig energi och låta dig återvända till verkligheten och hantera svartsjuka..

5. Kontrollera fakta

När känslorna har avtagit är det dags att kontrollera vad som verkligen hände och vad som var en fantasi. Du måste bara se till att din partner går någonstans med vänner. Men detta är inte ett faktum, detta är din tolkning av händelser. Bestäm ärligt vad du säkert vet och vad din febrade fantasi säger dig, rekommenderar American Women’s Day .

6. Bestäm vad som verkligen stör dig

Enligt psykologer är svartsjuka ibland en varningssignal om att inte allt går bra i ditt förhållande, varför det är så viktigt att inte avvisa det. Oftare hänvisar svartsjuka dock till något som hände dig tidigare…

Du kanske har haft ett dåligt äktenskap. Eller din går tillbaka till tidig barndom när du var rädd för att bli övergiven och övergiven. Det är nödvändigt att skilja det nya från det gamla. Men om svartsjuka inte försvinner, är det värt att bestämma dess djupa rötter med hjälp av en psykoterapeut..

7. Svartsjuka kan lära dig och driva dig mot positiv förändring.

Avund och svartsjuka är bra indikatorer på vad vi behöver förbättra i vårt liv – känslomässigt, fysiskt, ekonomiskt, professionellt och när det gäller utbildning..

Det kan betyda att vi bör ägna mer uppmärksamhet åt vårt eget liv för att inte avundas vår partners liv eller hitta ett nytt kreativt projekt som är intressant för oss själva, så att en väns prestationer inte verkar vara en personlig förolämpning eller tillbringa mindre tid på sociala nätverk om de väcker mest negativa känslor..

Vi vill att vi ska kunna tvinga oss själva att inte känna oss avundsjuka. Men vi kan kontrollera våra reaktioner och göra förändringar i vårt beteende..